Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toepassen differentieren

Hallo, bij deze even een nieuwe vraag aangemaakt. Mijn vragen waren als volgt:

1. Op welke manier los je de volgende opdracht op?:
Gegeven h(x)=x2-4/x2+9
De grafiek van snijdt de x-as in de punten A en B. De raaklijnen in A en B aan de grafiek van h snijden elkaar in het punt C. Bereken exact de coördinaten van C.
Ik dacht zelf dat je eerst h'(x)=0 moet bereken en dat dan invullen in h(x) maar hoe het verder moet weer ik niet dus mijn vraag is of u mij daarmee wilt helpen.

2. Op welke manier los je de volgende opdracht op?:
Gegeven f(x)=x/x3+2
Bereken exact de coördinaten van het punt op de grafiek van f waarin de raaklijn horizontaal is.
Zelf dacht ik dat je eerst f'(x)=0 moet uitrekenen en dan gewoon in f invullen maar ik weet dat niet zeker dus is mijn vraag of dit juist is.

mvg

Mike
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 juli 2011

Antwoord

1.
Het plan! Bereken eerst de coördinaten van A en B. Bereken de afgeleide en bepaal de richtingscoëfficiënt van de raaklijnen in A en B. Stel vervolgens de vergelijkingen van die raaklijnen op en bereken de coördinaten van het snijpunt C.

2.
Dat lijkt me een uitstekend plan.

WvR
donderdag 21 juli 2011

 Re: Toepassen differentieren 

©2001-2024 WisFaq