\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 65405 Re: Wortels van breuken in standaardvorm met een macht Dankuwel, en daarna loop ik vast op (23/32)3. Kunt u misschien deze ook nog uitleggen? Stefan Student hbo - woensdag 20 juli 2011 Antwoord $\large \left( {\frac{{2\sqrt 3 }}{{3\sqrt 2 }}} \right)^3 = \frac{{\left( {2\sqrt 3 } \right)^3 }}{{\left( {3\sqrt 2 } \right)^3 }} = \frac{{2^3 \cdot \left( {\sqrt 3 } \right)^3 }}{{3^3 \cdot \left( {\sqrt 2 } \right)^3 }} = \frac{{8 \cdot 3\sqrt 3 }}{{27 \cdot 2\sqrt 2 }} = \frac{{4\sqrt 3 }}{{9\sqrt 2 }} \cdot \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 2 }} = \frac{{4\sqrt 6 }}{{18}} = \frac{2}{9}\sqrt 6$ WvR woensdag 20 juli 2011 Re: Re: Wortels van breuken in standaardvorm met een macht ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dankuwel, en daarna loop ik vast op (23/32)3. Kunt u misschien deze ook nog uitleggen? Stefan Student hbo - woensdag 20 juli 2011
Stefan Student hbo - woensdag 20 juli 2011
$\large \left( {\frac{{2\sqrt 3 }}{{3\sqrt 2 }}} \right)^3 = \frac{{\left( {2\sqrt 3 } \right)^3 }}{{\left( {3\sqrt 2 } \right)^3 }} = \frac{{2^3 \cdot \left( {\sqrt 3 } \right)^3 }}{{3^3 \cdot \left( {\sqrt 2 } \right)^3 }} = \frac{{8 \cdot 3\sqrt 3 }}{{27 \cdot 2\sqrt 2 }} = \frac{{4\sqrt 3 }}{{9\sqrt 2 }} \cdot \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 2 }} = \frac{{4\sqrt 6 }}{{18}} = \frac{2}{9}\sqrt 6$ WvR woensdag 20 juli 2011
WvR woensdag 20 juli 2011
©2001-2024 WisFaq