Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65349 

Re: Patroon ontdekt tussen kwadraten en hun uitkomst

13x13=169 1+6+9=16 1+6=7
1+3=4
4x4=16
1+6=7

14x14=196 1+9+6=16 1+6=7
1+4=5
5x5=25
2+5=7

15x15=225 2+2+5=9
1+5=6
6x6=36
3+6=9

Dus nog iets verdergaan tot dat enkele cijfers zijn bereikt

Pieter
Student hbo - zaterdag 2 juli 2011

Antwoord

Klinkt als de 'som van de cijfers'. Bijvoorbeeld bij 't rekenen met modulo 9.
13=4 mod 9
132=7 mod 9
1+3=4 mod 9
42=7 mod 9
Dat is wel grappig, maar heel bijzonder lijkt het me niet...
Of zie ik iets over het hoofd?

WvR
zaterdag 2 juli 2011

 Re: Re: Patroon ontdekt tussen kwadraten en hun uitkomst 

©2001-2024 WisFaq