Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65313 

Re: Formule voor lopende meters

ik heb een berekening gemaakt: 2240kg/0.114kg= 19649
19649/1.89m= 10396 lm
ik vermoed dat dit juist is maar moet zeker zijn het is voor mijn examen morgen, alvast bedankt
vriendelijke groet

bart v
Iets anders - maandag 27 juni 2011

Antwoord

Ja dat klopt.

Want uit 2240/(1,89.x) = 0,114 volgt x = 2240/(1,89.0,114)
En dat is inderdaad gelijk aan 10396 lm

Waar je dus voor morgen nog eventjes op moet trainen, is het omgooien van breuken!
Dus bijv als 24/x = 6 $\Leftrightarrow$ x = 24/6 = 4

Of ook: a/b=c $\Leftrightarrow$ a=b.c $\Leftrightarrow$ b=a/c

groeten,
martijn

mg
maandag 27 juni 2011

©2001-2024 WisFaq