Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Traagheidsmoment berekenen met behulp van integreren

Beste mensen,

Ik zit met een probleem. ik moet het traagheidsmoment berekenen van een cirkel, met de fucntie x2 + y2 = a2, om de x as. Ik ben al zover dat ik het volgende integraal krijg.
Traagheidsmoment I = Intergraal van -a tot a met de functie y2(2 (Öa2 - y2) maar hoe moet ik deze functie integreren? Bij voorbaad dank,

Bas Romeny

Bas Ro
Student universiteit - donderdag 23 juni 2011

Antwoord

Bas,
Stel y=asint en gebruik dat 2sintcost=sin2t.

kn
donderdag 23 juni 2011

 Re: Traagheidsmoment berekenen met behulp van integreren 

©2001-2024 WisFaq