Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65190 

Re: Bepaal de waarde van log functie

Ik snap alles behalve 1 ding..namelijk de tweede functie..mag je daar dan a zomaar weglaten?
Ik heb dan over 3log(2/3+b)=0 want niets is gedeeld om a weg te laten.. ik zie dat echt niet..

shrief
Leerling mbo - maandag 13 juni 2011

Antwoord

Als a·b=0 dan is a=0 of b=0. In normaal Nederlands 'als het product van twee factoren gelijk is aan nul dan is minstens één van de factoren nul'.

In dit geval kan a niet gelijk aan nul zijn (zie de eerste vergelijking!) dus dan moet die andere factor wel nul zijn!

Zoiets moet het zijn!

Als je zeker weet dat 'a' geen nul is kan je links en rechts ook delen door 'a'. Nul gedeeld door 'a' is nul en 'a' gedeeld door 'a' is 1.

Zomaar 'dingen weglaten' doen we niet bij wiskunde. Dat laten we over aan politici en ander... eh...

WvR
maandag 13 juni 2011

©2001-2025 WisFaq