Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65148 

Re: Gelijkzijdige driehoek

Ik heb het hier over vraag C, ik kom er gewoon niet uit...

Ik heb vraag B er ook bijgevoegd omdat ik daar ook geen ene ruk van snap, kunnen jullie mij alsjeblieft helpen?

Groeten!

Michie
Leerling mbo - maandag 6 juni 2011

Antwoord

Vraag C:

q65151img1.gif

Dat is nu jammer, want dat kan helemaal niet. De figuur ligt met de gegevens a=35° en a=7 nog niet vast. De opgave deugt niet. Het lijkt misschien wel op een soort van gelijkzijdige driehoek maar met a=35° gaat dat niet natuurlijk. Dus ik denk dat het terecht is dat je er niet uitkomt.

Vraag B:

q65151img2.gif

Dat moet kunnen!
  • Links staat 40 en rechts staat 45, dus a=5.
  • b kan je berekenen met de tangens van 30° in de driehoek met zijde 35 en de hoek van 30°. b20,2.
  • In een driehoek met 45° is c=25 (kijk maar 's goed!)
  • d is 90 (boven!) minus 9 minus 2 keer 17
  • Bereken eerst de oppervlakte van de rechthoek van 45 bij 90. Trek vervolgende de oppervlakte van de twee driehoeken er van af (30° en 45°), de oppervlakte van de halve cirkel en de oppervlakte van de rechthoek van 5 bij nog wat.
We doen er nog een plaatje bij:


Hopelijk lukt het zo?

WvR
dinsdag 7 juni 2011

©2001-2024 WisFaq