\require{AMSmath} Eenheidscirkel Hallo,Hoe kan je met behulp van de eenheidscirkel sin 5/6$\pi$en cos 11/6$\pi$ berekenen?En een lastige waar ik niet uit kom: sin($\pi$+x)=-sin xOok met behulp van de eenheidscirkel.Vriendelijk bedankt Milou Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 mei 2011 Antwoord Ik ga uit van deze eenheidscirkel:1.sin 5/6$\pi$:Teken eerst een hoek van 5/6$\pi$:Je kunt dan 'rechts' de waarde van de sinus aflezen:sin 5/6$\pi$=1/22.cos 11/6$\pi$:Eerst de hoek tekenen:Nu kun je 'bovenaan' de waarde van de cosinus aflezen:cos 11/6$\pi$=-1/2√33.Waarom is sin($\pi$+x)=-sinx?Eerst maar 's een hoek tekenen van $\pi$+x:Waar zit 'x'?Je kunt 'rechts' de sinus aflezen:Je kunt ook rechts de -sin(x) aflezen en dat is precies hetzelfde:Het valt niet mee zo... maar hopelijk helpt het! WvR zaterdag 21 mei 2011 Re: Eenheidscirkel ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Hoe kan je met behulp van de eenheidscirkel sin 5/6$\pi$en cos 11/6$\pi$ berekenen?En een lastige waar ik niet uit kom: sin($\pi$+x)=-sin xOok met behulp van de eenheidscirkel.Vriendelijk bedankt Milou Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 mei 2011
Milou Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 mei 2011
Ik ga uit van deze eenheidscirkel:1.sin 5/6$\pi$:Teken eerst een hoek van 5/6$\pi$:Je kunt dan 'rechts' de waarde van de sinus aflezen:sin 5/6$\pi$=1/22.cos 11/6$\pi$:Eerst de hoek tekenen:Nu kun je 'bovenaan' de waarde van de cosinus aflezen:cos 11/6$\pi$=-1/2√33.Waarom is sin($\pi$+x)=-sinx?Eerst maar 's een hoek tekenen van $\pi$+x:Waar zit 'x'?Je kunt 'rechts' de sinus aflezen:Je kunt ook rechts de -sin(x) aflezen en dat is precies hetzelfde:Het valt niet mee zo... maar hopelijk helpt het! WvR zaterdag 21 mei 2011
WvR zaterdag 21 mei 2011
©2001-2025 WisFaq