Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63914 

Re: Re: Minimum maximum functie

beste,

ik gebruikte ook de formules 1500=2*100*x+2*75*y en oppervlakte is A=x*y waarna Y in de tweede formule vervangen wordt door =1500-200x/150=50-4x/3 dan krijg ik dus A=x*(50-4x/3) dan kom ik via het maximum van de grafiek op x=6,2 en na invullen van de x waarde in de eerste formule y= 1,73 en kom ik op een oppervlakte van de rechthoek van circa 10. Volgens het boek moet dit echter 18,75 cm2 zijn.
Wat doe ik verkeerd?
dank bij voorbaat

Alexan
Iets anders - dinsdag 26 april 2011

Antwoord

Alexander

Let op want als je y oplost uit de beperking krijg je y=-(4/3)·x+10. Probeer nog eens opnieuw met deze functie.

Mvg

Kevin

Kevin
woensdag 27 april 2011

©2001-2024 WisFaq