Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63901 

Re: Minimum maximum functie

Er een nachtje over slapen wil ook nog wel eens helpen, maar helaas deze keer niet omdat;
1) Bij een opgave met twee onbekenden er gewoonlijk twee vergelijkingen kunnen worden gemaakt. Deze 2e vergelijking kan ik niet vinden.
2) Voor maximaliseren moet er gedifferentieerd worden.
In dit geval zie ik slechts impliciet differentieren en dan wordt y'=-(200/150)
3) De beperking van de kostpreis is een 1e graads vergelijking; y=ax+b -- y=-(4/3)x + 10. Verder kom ik niet. Wie kan mij op het rechte spoor zetten? Bij voorbaat hartelijk dank!

Johan
Student hbo - vrijdag 31 december 2010

Antwoord

Johan,

1) De tweede vergelijking waar jij het over hebt is de oppervlaktefunctie: f(x,y)=x·y

2) Het is de bedoeling dat de oppervlakte gemaximaliseerd wordt. Hiervoor moeten we de oppervlaktefunctie differentiëren. Jij maximaliseert de beperking.

3) De beperking is inderdaad gegeven door deze vergelijking. Aangezien y=-(4/3)·x+10 zal de oppervlaktefunctie f(x,y)=...

Lukt het zo?

Mvg

Kevin
vrijdag 31 december 2010

Re: Re: Minimum maximum functie

©2001-2025 WisFaq