Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64808 

Re: Natuurlijk getal bepalen

Nogmaals ,Tom , met een nieuwe reactie.

Als we de formule hanteren :x2-Sx +P=0
en schrijven dat de som 2+7 is en het product 14, dan noteren we:
x2-9x+14=
Hieruit, met de discriminantformule ,halen we dan nogmaals de wortels 7 en 2
Invullen in het getal van 2 cijfers levert dan:
10a+b= 10*2+7= 27 of 10*7+2=72 en zo vinden we de verklaring voor het antwoord , met name 27 of 72...
Groeten

Rik Le
Iets anders - donderdag 21 april 2011

Antwoord

Beste Rik,

Het kan zeker via een vierkantsvergelijking, maar als je er dat niet bij zet in de opgave is dat blijkbaar niet de weg waar ik het eerst aan dacht.
Je oplossing is verder prima en zo zou ik het ook aanpakken als het de bedoeling is om het met een kwadratische vergelijking op te lossen.

mvg,
Tom

td
donderdag 21 april 2011

©2001-2024 WisFaq