Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Natuurlijk getal bepalen

Hallo,

Zoek een natuurlijk getal geschreven met 2 cijfers dat deelbaar is door 9 en het product van de cijfers zou 14 zijn.
Heb wat problemen met het in vergelijking brengen van tientallen en eenheden.
Wat hulp graag bij het in vergelijking brengen aub.
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - woensdag 20 april 2011

Antwoord

Beste Rik,

Je kan 'ab' schrijven als 10a+b, eisen dat ab gelijk is aan 14 en dat a+b een negenvoud is; maar volgens mij brengt je dat voor dit vraagstuk verder dan nodig.

De positieve delers van 14 zijn 1, 2, 7 en 14 zodat 1·14 = 14 en 2·7 = 14. Van deze twee kandidaten om als product 14 te vormen, is enkel de som 2+7 een negenvoud (1+14 = 15 immers niet). Meer mogelijkheden zijn er niet, vergelijkingen komen er dus amper aan te pas.

mvg,
Tom

td
woensdag 20 april 2011

 Re: Natuurlijk getal bepalen 

©2001-2024 WisFaq