Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64525 

Re: Twee parabolen in één assenstelsel

Ik denk dat je een meervoudig voorschrift bedoelt: vb:

f(x) = x2+2, x$\in$ ]-$\infty$,0]
(x-7)2-47, x$\in$ [0,+$\infty$[

maar dan met een accolade na het '=' teken

als je dat dan met die bruggen gaat opstellen, kan je best de oorsprong van het assenstelsel zo goed mogelijk kiezen. Het domein kan dan worden aangepast door ipv $\infty$ te gebruiken, de reële beginwaarden van de pijlers van de bruggen te gebruiken.

Joris
Iets anders - woensdag 16 maart 2011

Antwoord

Hallo

Dit meervoudig voorschrift houdt in dat je voor
x$<$0 (links van de y-as) het eerste voorschrift ( f(x)=x2+2 ) moet uitwerken (blauw)
en voor
x$>$0 (rechts van de y-as) het tweede voorschrift ( f(x) = (x-7)2-47 ) moet uitwerken (rood).

Dit geeft volgende grafiek :

q64529img1.gif

LL
donderdag 17 maart 2011

©2001-2024 WisFaq