Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64490 

Re: Gelijkzijdige driehoek

Bedankt voor tijd en moeite, maar van cos ken ik nog niet zoveel, kan het ook m.b.v. congruente driehoeken?

leerli
1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 8 maart 2011

Antwoord

Isa,
Het kan wel met gelijkvormige driehoeken.DPBM is gelijkvormig met
DMCQ(HHH).Hieruit volgt dat MP:QM=MB:CM,dus MP=(MD/CM)QM,waaruit volgt dat MP+QM=a(QM/CM).DABH is gelijkvormig met DMCQ,waaruit volgt dat
HB=c(QM/CM).

kn
dinsdag 8 maart 2011

©2001-2024 WisFaq