Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gelijkzijdige driehoek

Gegeven: een gelijkzijdige driehoek ABC,
H is het voetpunt van de loodlijn uit B op [AC],
M is een willekeurig punt van [BC],
P is het voetpunt van de loodlijn uit M op [AB],
Q is het voetpunt van de loodlijn uit M op [AC]
Toon aan dat |MP| + |MQ| = |BH|

leerli
1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 8 maart 2011

Antwoord

Isa,
Mp+QM=BMcos30+CMcos30=acos30 en BH=ccos30 en c=a.

kn
dinsdag 8 maart 2011

 Re: Gelijkzijdige driehoek 

©2001-2024 WisFaq