\require{AMSmath} Logaritme oplossen 2log8 +2logX =2log12-2log3 2log8 +2logX =3,58-1,58 2log8 +2logX = 2 Verder loop ik vast… Kan je mij in "jip en janneke" taal uitleggen hoe je dit doet?? Anouk Student hbo - woensdag 9 februari 2011 Antwoord Je zou de rekenregels kunnen bestuderen! Zie bijvoorbeeld 1. Rekenregels machten en logaritmen. In dit geval: $ \eqalign{ & {}^2\log 8 + {}^2\log x = {}^2\log 12 - {}^2\log 3 \cr & {}^2\log \left( {8x} \right) = {}^2\log \left( {\frac{{12}} {3}} \right) \cr & 8x = 4 \cr & x = \frac{1} {2} \cr} $ Basisvaardigheden! Meer voorbeelden en uitwerkingen op 7. Exponentiële en logaritmische vergelijkingen oplossen. WvR woensdag 9 februari 2011 Re: Logaritme oplossen Re: Logaritme oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
2log8 +2logX =2log12-2log3 2log8 +2logX =3,58-1,58 2log8 +2logX = 2 Verder loop ik vast… Kan je mij in "jip en janneke" taal uitleggen hoe je dit doet?? Anouk Student hbo - woensdag 9 februari 2011
Anouk Student hbo - woensdag 9 februari 2011
Je zou de rekenregels kunnen bestuderen! Zie bijvoorbeeld 1. Rekenregels machten en logaritmen. In dit geval: $ \eqalign{ & {}^2\log 8 + {}^2\log x = {}^2\log 12 - {}^2\log 3 \cr & {}^2\log \left( {8x} \right) = {}^2\log \left( {\frac{{12}} {3}} \right) \cr & 8x = 4 \cr & x = \frac{1} {2} \cr} $ Basisvaardigheden! Meer voorbeelden en uitwerkingen op 7. Exponentiële en logaritmische vergelijkingen oplossen. WvR woensdag 9 februari 2011
WvR woensdag 9 februari 2011
©2001-2024 WisFaq