Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64252 

Re: Re: Extrema

Ik denk mee maar snap het niet. Dat laatste die uitwerking van de oppervlakte had ik al...
Stel O'(x)=0, dat geeft x=1/4c dus y=1/4c en dat is een vierkant...
Dat snap ik niet

julie
3de graad ASO - dinsdag 8 februari 2011

Antwoord

Als de omtrek 100 zou zijn, dus c=100 dan zou de lengte 25 zij en de breedte ook 25, maar dan is het een vierkant. Die 1/4c is dus een kwart van de omtrek. Als x en y beide een kwart zijn van de omtrek dan zijn ze gelijk dus is het een vierkant. Zoiets moet het zijn!

WvR
dinsdag 8 februari 2011

 Re: Re: Re: Extrema 

©2001-2025 WisFaq