Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64251 

Re: Extrema

Maar hoe kom je dan van de omtrek naar de oppervlakte?

julie
3de graad ASO - dinsdag 8 februari 2011

Antwoord

Voor de omtrek geldt: 2x+2y=c Þ y=1/2c-x
Als je dan naar de oppervlakt O kijkt:
O=xy=x(1/2c-x)=1/2cx-x2
O'(x)=1/2c-2x
Stel O'(x)=0, dat geeft x=1/4c dus y=1/4c en dat is een vierkant...
Wel een beetje meedenken hoor!

WvR
dinsdag 8 februari 2011

 Re: Re: Extrema 

©2001-2024 WisFaq