Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64023 

Re: Percentage

hey Leon, bedankt voor het snelle antwoord. Maar wat ik eigenlijk bedoel is dat de werkelijke verkoopprijs (€2) 20% minder is dan de verkoopprijs voor korting.
De klant krijgt in mijn facturatieprogramma altijd 20% korting op zijn aankopen. Nu heb ik de prijs berekend van een gebakje, maar deze prijs is de prijs waar de korting eigenlijk al in zit. Hoe weet ik dan de prijs voor korting?

kristo
Iets anders - zaterdag 15 januari 2011

Antwoord

Dan wordt de formule :

verkoopprijs (vk) = 0.80 x oorspronkelijke prijs (op)
Dus : vk = 0.80 x op
Hierbij is : 0.80 = 1 - 0.20
(20% = 0.20)

Dan is de oorspronkelijke prijs :

op = vk/0.80 = 2/0.80 = 2.5

Nog een voorbeeld :

Als de prijs na een korting van 30% gelijk is aan € 15, is de prijs voor de korting : 15/0.70 = € 21.43
Hierbij is 0.70 = 1 - 0.30

En zo moet je bij een korting van bv. 5% delen door 0.95 (1 - 0.05)

Ok?

LL
zaterdag 15 januari 2011

©2001-2024 WisFaq