Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Percentage

voor kostprijsberekening banketgebak graag formule voor volgende:

als de verkoopprijs , € 2.00 , 20% is van de oorspronkelijke prijs, hoeveel was dan die oorspronkelijke prijs?

thx,
kristoffel burez

kristo
Iets anders - vrijdag 14 januari 2011

Antwoord

Hallo

Als je werkelijk bedoelt dat de verkoopprijs (vk = € 2.00) 20% is van de oorspronkelijke prijs (op) dan geldt :
2 = 0,20 x op, dus op = 2/0,2 = 10

Als je echter bedoelt dat de verkoopprijs 20% meer is dan de oorspronkelijke prijs (commercieel lijkt me dit logischer), geldt :

2 = 1,20 x op, dus op = 2/1,20 = 1,67



LL
vrijdag 14 januari 2011

 Re: Percentage 

©2001-2024 WisFaq