Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63951 

Re: Twee identiteiten

Hallo Wisfaq,
Dag KN,

Bedankt voor de nuttige site over deze identiteiten.
Ik werkte nog wat verder en kwam ook tot een conclusie.
Vermits het tweede lid telkens gelijk is aan Ö11 heb ik de 2 identiteiten van elkaar afgetrokken en een tweed lid nul bekomen.
Het eerste lid werkte ik al in mijn vraagstelling ut tot:
sin(3p/11) (1)
Het tweede lid werkte ik om door telkens de formule van de dubbele hoek :sin2a=2sinacosa te gebruiken.
Hier gaan we:
8sin(p/11)cos(p/11)cos(2p/11)cos4(p/11)
=4*2sin(p/11)cos(p/11)cos(2p/11)cos(4p/11)
=4sin(2p/11)cos(2p/11)cos(4p/11)
=2*2sin(2p/11)cos(2p/11)cos(4p/11)
=2sin(4p/11)cos(4p/11)
=sin(8p/11) (2)
Toepassing sin(p-a=sinageeft (formule uit het 2 de kwadrant voor sinus van een hoek=sinus van de hoek eerste kwadrant)
voor het tweede lid sin(p-8p/11)
=sin(11p-8p)/11
=sin(3p/11) (2) wat overeenkomt met het eerste lid...zie(1)
Is dit nu ook geen valabele oplossing?
Groejes,
HL

HL
Iets anders - vrijdag 7 januari 2011

Antwoord

Hendrik,
Een valabele oplossing waarvoor?

kn
vrijdag 7 januari 2011

 Re: Re: Twee identiteiten 

©2001-2025 WisFaq