Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63914 

Re: Re: Minimum maximum functie

Ik kan er nog steeds niet aan uit. Ik zit vast bij f(x)=-4/3x + 10 wat nu..?

Kevin
3de graad ASO - zaterdag 1 januari 2011

Antwoord

De oppervlaktefunctie f(x,y)=x·y kan door de beperking
y=-(4/3)·x+10 vereenvoudigd worden tot de functie
f(x)=x·[-(4/3)·x+10].

Er staat nu een functie in 1 veranderlijke die gemaximaliseerd moet worden...

Mvg

Kevin
zaterdag 1 januari 2011

©2001-2024 WisFaq