Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63894 

Re: Hoekberekening met 3 zijden, zonder cos, sin of tan?

Zoals ik al zij, is mijn kennis zeer beperkt. De formules kunnen lezen is ook al niet mijn ding :§

Van uw formule: 5402=3002+4002−2ˇ300ˇ400ˇcos(hoek°) maak ik op dat wat ik zoek, "de hoek"(in graden)=(5402-3002-4002)/(2*300*400), alleen moet ik dus die cos nog uitvoeren en dat lukt me niet met mijn rekenmachine nog met excel kom ik op 100° wat de uitkomst ongeveer zou moeten zijn

(5402-3002-4002)/(2*300*400) = 41600/240000 = 0,17333
Mijn rekenmachine geeft dan na cos, 0.99999 of na cos-1, 80 en das ook niet juist, of in ieder geval niet 100° !

Waarom excel dan weer 0,98502 geeft met cos(0.17333) is voor mij helemaal een raadsel !!!

PS: Bedankt alvast om mij te helpen.

Michel
Ouder - woensdag 29 december 2010

Antwoord

Misschien als je cos(hoek)=-0,17333 neemt? Want dat is namelijk wel de uitkomst... Dan zou het verder helemaal goed gegaan zijn.

cos-1(-0,17333)99,98°

Dus bijna goed...

WvR
donderdag 30 december 2010

 Re: Re: Hoekberekening met 3 zijden, zonder cos, sin of tan? 

©2001-2025 WisFaq