Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wandelsnelheid

Hallo Wisfaq,
De afstand tussen 2 dorpen, B en L is 10 km.
X vertrekt uit B te voet en Y vertrekt uit L een kwartier later . Y wandelt 1 km per uur sneller dan X. Iemand pendelt per fiets tussen de 2 bestemmingen in ,(op en neer) en stelt vast dat X en Y elkaar precies op de helft van het traject zullen ontmoeten. Dus op km 5.
Bereken van beiden de wancdelsnelheid...
ik poog het geval in vergelijking te zetten maar slaag er niet in.
S=vt voor X
S=(v+1)·(3/4)t
Met S= 5 bekom ik :
5=vt voor X en 5=(v+1)·(3/4)t voor Y
Dan kom ik uit op v=3/4 . En dat kan toch niet, wel ?
I denk dat het een kwadratische vergelijking moet worden ....maar zit er dus mee vast....
Groeten,
HL

HL
Iets anders - dinsdag 28 december 2010

Antwoord

Bekijk nog eens goed je uitdrukking voor de snelheid van Y.
Y vertrekt een kwartier later, dus op t=1/4, moet voor Y S=0 zijn. In jouw geval klopt dit niet.

Bernhard
dinsdag 28 december 2010

 Re: Wandelsnelheid 

©2001-2024 WisFaq