Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63849 

Re: Veelterm

Hallo,
Een gouden tip !!Klaar en duidelijk
Ik werkte uit:
f(-1)in f(x) : a(-1-2)(-1+d)=3a-3ad (1)
f(1) in f(x) : a(1-2)(1+d)= -a-ad (2)
(1)=(2) stellen levert met schrappen van a :
d=2
Delen van a(x-2)(x+2) door x-2 levert
een rest -4+4a=0 waaruit a=1
De veelterm wordt nu f(x)=(x2-4)
Toch correct , hoop ik...
Groeten en nog een fijne zondag
RIK

Rik Le
Iets anders - zondag 19 december 2010

Antwoord

Rik,
Neen niet correct.f(x)=a(x2-4), met a$\ne$0 voldoet aan alle eisen.

kn
maandag 20 december 2010

 Re: Re: Veelterm 

©2001-2025 WisFaq