Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Veelterm

Hallo Wisfaq,

en veelterm is van de tweede graad en deelbaar door x-2.
De resten van de delingen van f(x) door x-1 en x+1 zijn gelijk. Bepaal f(x)=ax2+bx+c ( zoek dus a, b en c).

Ik bepaal de rest na deling door x-2 en bekom
4a+2b+c=0 (1)
Delen door x+1 levert een rest c-b+a (2)
Delen door x-1 levert een rest a+b+c (3)
Maar (2) en (3) zijn gelijk als rest.
Hoe nu verder met het stelsel ??
Groeten,
Rik

Rik Le
Ouder - zondag 19 december 2010

Antwoord

Rik,
Neem f(x)=a(x-2)(x+d).

kn
zondag 19 december 2010

 Re: Veelterm 

©2001-2025 WisFaq