\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 63746 Re: Samengestelde intrest Ik heb een beetje een probleem met volgend stelsel. Ik kan er maar niet aan uit.a(1+0,04)6 = b(1+0,04)11a(1+0,04)6 = c(1+0,04)14a+b+c = 25000 Louis 3de graad ASO - maandag 6 december 2010 Antwoord Je kunt met de eerste vergelijking b uitdrukken in a. Met de tweede vergelijking kan je c uitdrukken in a. Invullen in de derde vergelijking geeft een vergelijking met als onbekende a en dat kan je oplossen.Dus dat moet kunnen! WvR maandag 6 december 2010 Re: Re: Samengestelde intrest ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een beetje een probleem met volgend stelsel. Ik kan er maar niet aan uit.a(1+0,04)6 = b(1+0,04)11a(1+0,04)6 = c(1+0,04)14a+b+c = 25000 Louis 3de graad ASO - maandag 6 december 2010
Louis 3de graad ASO - maandag 6 december 2010
Je kunt met de eerste vergelijking b uitdrukken in a. Met de tweede vergelijking kan je c uitdrukken in a. Invullen in de derde vergelijking geeft een vergelijking met als onbekende a en dat kan je oplossen.Dus dat moet kunnen! WvR maandag 6 december 2010
WvR maandag 6 december 2010
©2001-2024 WisFaq