Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63588 

Re: Integraal van xe2x²

Hug?
Wat is er met die x dan gebeurt?
Als f(x)=4.e2x2 was geweest dan was F(x) idd 1/4.e2x2 maar f(x) is hier 4x.e2x2
Zeg maar als ik iets fout zeg hoor..
In ieder geval al bedankt voor de reactie!

Thijs
3de graad ASO - zaterdag 13 november 2010

Antwoord

De afgeleide van F(x)=e2x2 is f(x)=4x·e2x2. F is dus niet de primitieve die we zoeken! Maar 't scheelt weinig... eigenlijk scheelt het alleen een factor 4. Die '4' dus... met die 1/4 kan je dat 'goedpraten'. Dus goed dat je 't vraagt want dat moet je echt goed snappen voor je moeilijk gaat doen.

Kortom. Eerst snel even kijken of je uitdrukking niet toevallig erg lijkt op de afgeleide van het tweede stuk. De kettingregel en de productregel voor het differentiëren mogen, als je gaat integreren, geen enkel probleem zijn...

WvR
zaterdag 13 november 2010

©2001-2024 WisFaq