Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal van xe2x²

Kan iemand met helpen met volgend probleem?
òx.e2x2dx
Dit moet volgens mij met partiele. Aangezien dat de macht van x zal verhogen als we de e-macht voor u gebruiken en de x voor v, denk ik dat we de integraal moeten schrijven als: òx.d(?) maar ik weet niet hoe ik die e-macht moet schhrijven als d(..), maw wat is de primitieve van die e-macht?
Grtz Thijs

Thijs
3de graad ASO - zaterdag 13 november 2010

Antwoord

Als je de afgeleide bepaalt van F(x)=e2x2 dan zou je f(x)=4x·e2x2 krijgen. Die F is, op een factor na, precies waar we naar op zoek zijn! Dus zou ik niet moeilijker doen dan noodzakelijk.

Neem F(x)=1/4e2x2

Meer moet het niet zijn!

WvR
zaterdag 13 november 2010

 Re: Integraal van xe2x²  

©2001-2024 WisFaq