Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63581 

Re: Exponentiële vergelijking

Danku voor het antwoord!

Als je dit toepast kom je inderdaad aan de oplossing x=4 en x=0 , maar dit had ik al gevonden.
Volgens mijn oplossingenboek zouden er nog 2 andere oplossingen moeten bestaan. Enig idee hoe je daaraan zou kunnen komen?

Marie
3de graad ASO - donderdag 11 november 2010

Antwoord

4x2+10x+5=1
wordt
4x2+10x+4=0
en heeft als oplossingen :
x = -1/2 en x = -2

LL
donderdag 11 november 2010

©2001-2024 WisFaq