Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiële vergelijking

Ik moet de volgende vergelijking oplossen in R:

(4·x2 + 10·x + 5)^(4·x2 - 12·x) = (4·x2 + 10·x + 5)^(4·x)

Ik weet hoe ik aan de oplossingen x=4 en x=0 kom. Maar er zouden nog twee andere oplossingen moeten bestaan. Wat zijn deze oplossingen en hoe kom je eraan?

Marie
3de graad ASO - donderdag 11 november 2010

Antwoord

Hallo

Aan de gelijkheid is ook voldaan als het grondtal gelijk is aan 1
want 1a = 1b, voor alle waarden van a en b.

Stel dus : 4x2+10x+5 = 1 en los op.

LL
donderdag 11 november 2010

 Re: Exponentiële vergelijking 

©2001-2025 WisFaq