\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 62608 Re: Verband kwadraat van een getal en som van oneven getallen Ik kom hier niet goed uit:Stel:1+3+...+(2n-1) = n2Dan te bewijzen:1+3+...+(2(n+1)-1) = (n+1)21+3+...+(2(n+1)-1) =1+3+...+(2n+2-1) =1+3+...+(2n-1+2) =1+3+...+(2n-1)+2 =n2+2 ongelijk aan (n+1)2.Ik maak vast ergens een denkfout, maar ik weet niet waar... Maria Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 10 november 2010 Antwoord Stel:1+3+...+(2n-1) = n2Dan te bewijzen:1+3+...+(2n+1) = (n+1)2Bewijs inductiestap:1+3+...+(2n+1) = 1+3+(2n-1)+(2n+1) = gebruik nu de aanname = n2 + (2n+1) = (n+1)2Dat laatste kan niet zo moeilijk zijn.Met vriendelijke groetJaDeX jadex donderdag 11 november 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom hier niet goed uit:Stel:1+3+...+(2n-1) = n2Dan te bewijzen:1+3+...+(2(n+1)-1) = (n+1)21+3+...+(2(n+1)-1) =1+3+...+(2n+2-1) =1+3+...+(2n-1+2) =1+3+...+(2n-1)+2 =n2+2 ongelijk aan (n+1)2.Ik maak vast ergens een denkfout, maar ik weet niet waar... Maria Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 10 november 2010
Maria Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 10 november 2010
Stel:1+3+...+(2n-1) = n2Dan te bewijzen:1+3+...+(2n+1) = (n+1)2Bewijs inductiestap:1+3+...+(2n+1) = 1+3+(2n-1)+(2n+1) = gebruik nu de aanname = n2 + (2n+1) = (n+1)2Dat laatste kan niet zo moeilijk zijn.Met vriendelijke groetJaDeX jadex donderdag 11 november 2010
jadex donderdag 11 november 2010
©2001-2024 WisFaq