\require{AMSmath} Verband kwadraat van een getal en som van oneven getallen 12= 122= 4 = 1 + 332= 9 = 1 + 3 + 542= 16 = 1 + 3 + 5 + 752= 25 = 1 + 3 + 5 + 7 + 9...Blijft dit gelden voor iedere natuurlijke n? Hoe kan je dat aantonen? Mijn eerste idee was om volledige inductie te gebruiken, maar ik vind geen manier om die som mooi op te schrijven... Tim Iets anders - donderdag 3 juni 2010 Antwoord VerloopsinductieInductiestap: (n+1)2 = n2 + 2n + 1 (bewijs ligt voor de hand) dan: 22 = 12 + 332 = 22 + 5 = 1 + 3 + 542 = 32 + 7 = 1 + 3 + 5 + 7Met vriendelijke groetJaDeX jadex donderdag 3 juni 2010 Re: Verband kwadraat van een getal en som van oneven getallen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
12= 122= 4 = 1 + 332= 9 = 1 + 3 + 542= 16 = 1 + 3 + 5 + 752= 25 = 1 + 3 + 5 + 7 + 9...Blijft dit gelden voor iedere natuurlijke n? Hoe kan je dat aantonen? Mijn eerste idee was om volledige inductie te gebruiken, maar ik vind geen manier om die som mooi op te schrijven... Tim Iets anders - donderdag 3 juni 2010
Tim Iets anders - donderdag 3 juni 2010
VerloopsinductieInductiestap: (n+1)2 = n2 + 2n + 1 (bewijs ligt voor de hand) dan: 22 = 12 + 332 = 22 + 5 = 1 + 3 + 542 = 32 + 7 = 1 + 3 + 5 + 7Met vriendelijke groetJaDeX jadex donderdag 3 juni 2010
jadex donderdag 3 juni 2010
©2001-2025 WisFaq