Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63137 

Re: Functie met afgeleide

ik veronderstel dat het -3/2(3x)+1/2x=0 moet zijn.
dan bekom ik x=0 = e1=2,718...
maar dit komt niet overeen als ik de grafiek uitteken van de gegeven functie T(t). Komt dit niet overeen met het minimum (wat wel zou moeten zijn!)Ik zou ook nog een maximum moeten vinden het nulpunt van T(t) is x=2.

Nog een bijvraagje: bij een vergelijking moet je altijd kijken naar de hoogstegraadsterm om het teken te weten in het tekenverloop maar hoe kan je dit bij T(t) of T '(t) zien? wat is daar de hoogstegraadsterm?

Tim
3de graad ASO - woensdag 22 september 2010

Antwoord

De veronderstelling is fout; die implicatie ziet er nogal onzinnig uit: bij x=0 hoort geen enkele t. Er geldt inderdaad dat T(2)=0 maar dat heeft met maxima/minima van T zelf niets te maken.
Je bijvraag vat ik niet: het klinkt als een vuistregel met maar beperkte toepassingsmogelijkheden; ik zou daar niet al te veel blind op varen.

kphart
vrijdag 24 september 2010

©2001-2025 WisFaq