Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie met afgeleide

wanneer ik de onderstaande functie heb
T(t)=e-3/2(t-2)-e-1/2(t-2)
bereken ik de afgeleide:
T'(t)=-3/2(e-3/2(t-2))-1/2(e-1/2(t-2))
om van de afgeleide de nulpunten te berekenen weet ik totaal niet hoe ik hieraan moet beginnen... kunnen jullie mij helpen
alvast bedankt!
Tim

Verstr
3de graad ASO - woensdag 22 september 2010

Antwoord

Er moet een + voor de 1/2 staan. Verder zou ik e-1/2(t-2) eventjes x noemen; dan staat er: -3/2x3+1/2x. Los eerst -3/2x3+1/2x=0 op en dat e-1/2(t-2)=x voor de gevonden waraden van x.

kphart
woensdag 22 september 2010

 Re: Functie met afgeleide 
 Re: Functie met afgeleide 

©2001-2025 WisFaq