Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63097 

Re: Parabool en verschuiving

Dag Leo
Co(C) is (5,-2) Excuus !!
Kun je de verschuivingen en de bekomen nieuwe functies eens grafisch weergeven, Leo.Is dit veel moeite??
Dank U en groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - donderdag 16 september 2010

Antwoord

In het zwart zie je de oorspronkelijke grafiek y = 3x2.

De verschuiving over de vector AB is een horizontale verschuiving over (8,0), dus 8 eenheden naar rechts.
In het blauw de grafiek van y=3(x-8)2=3x2-48x+192

De verschuiving over de vector BC is een verticale verschuiving over (0,-6), dus 6 eenheden naar beneden.
In het rood de grafiek van y=3x2-6

De verschuiving over de vector AC is een verschuiving over (8,-6), dus 8 eenheden naar rechts en 6 eenheden naar beneden.
In het groen de grafiek van y=3(x-8)2-6=3x2-48x+186

De verschuiving over de vector DA is een verticale verschuiving over (0,7), dus 7 eenheden naar boven.
In het geel de grafiek van y=3x2+7

q63103img1.gif

LL
donderdag 16 september 2010

©2001-2024 WisFaq