\require{AMSmath} Hyperbolicus vergelijking geef oplossing voor: sinH(x)=Y mijn stappen..... sinH(x) = (ex-e-x)/2 (ex-e-x)= 2Y Substitutie U = ex u-1/u = 2y u2-1 = 2yu u2-2yu-1=0 ABC-formule (2y +/- Ö((2y2)-(4x1x(-1))/2 hierna komt de docent op Y+Ö(y2+1) terwijl ik kom op Y+Ö(2y+2) wat doe ik hier verkeerd / mis ik? alvast bedankt Wesley Student universiteit - donderdag 9 september 2010 Antwoord Nou niet gek hoor. Je was een eind op weg: $ \eqalign{ & \frac{{e^x - e^{ - x} }} {2} = y \cr & e^x - e^{ - x} = 2y \cr & e^{2x} - 1 = 2y \cdot e^x \cr & e^{2x} - 2y \cdot e^x - 1 = 0 \cr & \left( {e^x } \right)^2 - 2y \cdot e^x - 1 = 0 \cr & \left( {e^x - y} \right)^2 - y^2 - 1 = 0 \cr & \left( {e^x - y} \right)^2 = y^2 + 1 \cr & e^x - y = \sqrt {y^2 + 1} \cr & e^x = y + \sqrt {y^2 + 1} \cr & x = \ln \left( {y + \sqrt {y^2 + 1} } \right) \cr} $ Wat dacht je daar van? WvR donderdag 9 september 2010 Re: Hyperbolicus vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
geef oplossing voor: sinH(x)=Y mijn stappen..... sinH(x) = (ex-e-x)/2 (ex-e-x)= 2Y Substitutie U = ex u-1/u = 2y u2-1 = 2yu u2-2yu-1=0 ABC-formule (2y +/- Ö((2y2)-(4x1x(-1))/2 hierna komt de docent op Y+Ö(y2+1) terwijl ik kom op Y+Ö(2y+2) wat doe ik hier verkeerd / mis ik? alvast bedankt Wesley Student universiteit - donderdag 9 september 2010
Wesley Student universiteit - donderdag 9 september 2010
Nou niet gek hoor. Je was een eind op weg: $ \eqalign{ & \frac{{e^x - e^{ - x} }} {2} = y \cr & e^x - e^{ - x} = 2y \cr & e^{2x} - 1 = 2y \cdot e^x \cr & e^{2x} - 2y \cdot e^x - 1 = 0 \cr & \left( {e^x } \right)^2 - 2y \cdot e^x - 1 = 0 \cr & \left( {e^x - y} \right)^2 - y^2 - 1 = 0 \cr & \left( {e^x - y} \right)^2 = y^2 + 1 \cr & e^x - y = \sqrt {y^2 + 1} \cr & e^x = y + \sqrt {y^2 + 1} \cr & x = \ln \left( {y + \sqrt {y^2 + 1} } \right) \cr} $ Wat dacht je daar van? WvR donderdag 9 september 2010
WvR donderdag 9 september 2010
©2001-2024 WisFaq