Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63049 

Re: Som kwadraten

Dag Leo,

Dank voor je mooie antwoord.
Ik begrijp dat als 3x2+2 eindigt op 9 en 3x2 eindigt dan op 9-2=7. Maar als 3x2 eindigt op 7, hoe kan dan x2 eindigen op 9.En x is dan 3 of 7 Leg dat nog eens even uit aub...
Vriendelijke groeten,

Rik Le
Iets anders - donderdag 9 september 2010

Antwoord

Bekijk onderstaande tabel, waarbij
(1) = als een getal x eindigt op ...,
(2) = eindigt x2 op ...
(3) = en eindigt 3x2 op ...

LL
donderdag 9 september 2010

©2001-2024 WisFaq