Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deling

Hallo Wisfaq,

Als je stelt dat a.c0 is , bereken dan de deling van de grootste oplossing van ax2+bx+c=0 door de kleinste oplossing van cx2+bx+a=0
Ik rekende wat:
((-b+Ö(b2-4ac)/2a))/((-b-Öb2-4ac)/2c
=c(-b+Ö(b2-4ac)/a(-b-Ö(b2-4ac))
=c(b2+b2-4ac-2bÖ(b2-4ac)/(a(b2-b2+4ac))
= 1/2a2(b2-2ac-bÖ(b2-4ac)
en dan ...
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - dinsdag 17 augustus 2010

Antwoord

Rik,
De vraag is of de grootste oplossing en de kleinste oplossing ,door jou gegeven,juist zijn. Als a0 is,is c0 ,omdat ac0. Is
(-b-Ö(b2-4ac))/2c dan de kleinste?

kn
dinsdag 17 augustus 2010

 Re: Deling  

©2001-2024 WisFaq