Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uitdrukking wortel

De uitdrukking 3Ö(-8a3)/(b2) is gelijk aan:

Uit meerkeuze blijkt het antwoord te zijn:
-2ab-2/3

Kan ik geholpen worden met de uitwerking die leidt tot dit antwoord?

Kelly
Student hbo - zondag 8 augustus 2010

Antwoord

Wel aan, ik zal proberen zo volledig mogelijk te zijn:

$
\Large \root 3 \of {\frac{{ - 8a^3 }}
{{b^2 }}} = \frac{{\root 3 \of { - 8a^3 } }}
{{\root 3 \of {b^2 } }} = \frac{{\left( { - 8a^3 } \right)^{\frac{1}
{3}} }}
{{\left( {b^2 } \right)^{\frac{1}
{3}} }} = \frac{{\left( { - 8} \right)^{\frac{1}
{3}} \cdot \left( {a^3 } \right)^{\frac{1}
{3}} }}
{{b^{\frac{2}
{3}} }} = \frac{{ - 2 \cdot a}}
{{b^{\frac{2}
{3}} }} = - 2ab^{ - \frac{2}
{3}}
$

...en dat allemaal met de rekenregels machten en logaritmen...

WvR
zondag 8 augustus 2010

©2001-2024 WisFaq