Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62850 

Re: Stelsel oplossen

Vergelijking 1 bij vergelijking 2 optellen zie ik, maar wat dan? Als ik dan vergelijking 3 bij vergelijking 1 optel, klopt het al niet meer. Moet het dan niet zijn tel vergelijking 3 bij vergelijking 2 op? Maar waar komt dan die 7 in de 3de vergelijking vandaan?

Pieter
Iets anders - dinsdag 20 juli 2010

Antwoord

Deze optelling lijkt me toch wel te kloppen:
a + b +  c =  7
a - b - 2c = -4
---------------+
2a - c = 3
...en dat is dan (1) en (3) toch?

Daarnaast neem je nog een vergelijking mee waar 'b' wel in voorkomt, zodat je later als je a en c gevonden hebt b ook nog even kan vinden. De eerste vergelijking lijkt het handigst.

WvR
dinsdag 20 juli 2010

©2001-2024 WisFaq