Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsel oplossen

Beste, hoewel ik de theorie in mijn boek tot nu toe zeer duidelijk heb gevondenn ben ik tegen het volgende aangelopen.
Gegeven is het volgende stelsel:
 a + b +  c =  7
2a - b + c = 1
a - b - 2c = -4
Nu wordt ineens de volgende stap genomen naar het volgende stelsel:
3a      + 2c = 8
2a - c = 3
a + b + c = 7
De stappen die hier genomen zijn echt even te groot om te behappen cq. ik zie echt niet precies wat er hier gebeurd is. Zou u mij kunnen assisteren met de stappen die nodig zijn om hier op uit te komen?
Met vriendelijke groet,

Pieter
Iets anders - dinsdag 20 juli 2010

Antwoord

Je kunt (1) en (2) optellen en (1) en (3) optellen:
3a+2c=8 is de som van a+b+c=7 en 2a=b+c=1
2a-c=3 is de som van a+b+c=7 en a-b-2c=-4
De termen met b vallen mooi tegen elkaar weg.
Daarnaast neem je (1) nog even mee...
Zoiets?

WvR
dinsdag 20 juli 2010

 Re: Stelsel oplossen 

©2001-2024 WisFaq