Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62349 

Re: Snijpunt 2 functies met wortels

Hallo,
ik heb nav van dit antwoord nog een vraag.

Het snijpunt is toch (0,5 , 1,41)?
en hoe ziet dit grafiek eruit? ik heb hem al zelf getekend, maar weet niet zeker of dit goed is. ik heb binnenkort een toets en mag geen grafische rekenmachine gebruiken.

(b) Voor welke waarden van x is f(x) groter of gelijk aan g(x)? ik kom zelf op x= 0,5 of kleiner, maar groter dan 0.

jeroen
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 juli 2010

Antwoord

Jeroen,
f(x)=1/Öx is gedefinieerd voor x 0.Als x¯0,gaar f(x)®+¥ en als x®¥ gaat f(x) naar 0.De afgeleide f'(x) is negatief vooe x0,zodat f(x) is een afnemende functie.
g(x)=Ö4x=2Öx ,gedefinieerd voor x0 is een toenemende functie.Het snijpunt is x=1/2 en f(1/2)=g(1/2)=Ö2.Dus is direct in te zien dat f(x)g(x) voor 0x1/2 en f(x)g(x) voor x1/2.

kn
donderdag 15 juli 2010

©2001-2024 WisFaq