Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt 2 functies met wortels

Hallo, voor school ben ik wat aan het vooruit werken. Echter loop ik nu op een probleem, namelijk snijpunten bepalen van 2 functies:
f(x) = 1 / wortel(X)
g(x) = wortel (4x)

Ik kom tot de volgende afgeleide voor een schets:
f'(x) = -1/2X^(-3/2)
g'(x) = 1/2X^(-1/2)

Met de schets heb ik bepaald dat er 1 snijpunt is. Maar hoe bereken ik deze? Ik weet dat f(x) = g(x) dus
x^(-1/2) = wortel(4x) en nu????

Raymon
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 mei 2010

Antwoord

Raymond,
Uit 1/Öx=Ö4x volgt door kwadrateren dat 1/x=4x,dus 4x2=1.
Daar x0, vind je als oplossing x=1/2.

kn
woensdag 5 mei 2010

 Re: Snijpunt 2 functies met wortels 

©2001-2025 WisFaq