\require{AMSmath} Probleem met de regel van de L`Hospital Oefening uit handboek: Bereken de volgende limiet met de regel van de L'Hospital. De oplossing van de limiet zou volgens het handboek -2/p moeten zijn.lim [(x-1).tan(px/2)]x®1Ik pas Hospital toe:=lim [(x-1). p/2 + tan(px/2)]x®1 ------------ cos2(px/2)Als men Hospital nog eens toepast gaan de onbepaaldheden zoals tan(px/2)] (die naar +oneindig gaat) niet weg. Hoe los je dat op? Hans 3de graad ASO - donderdag 1 juli 2010 Antwoord Hans, Vervang tan(px/2) door sin(px/2)/cos(px/2)en pas L'Hopital toe op (x-1)/cos(px/2). kn vrijdag 2 juli 2010 Re: Probleem met de regel van de L`Hospital ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Oefening uit handboek: Bereken de volgende limiet met de regel van de L'Hospital. De oplossing van de limiet zou volgens het handboek -2/p moeten zijn.lim [(x-1).tan(px/2)]x®1Ik pas Hospital toe:=lim [(x-1). p/2 + tan(px/2)]x®1 ------------ cos2(px/2)Als men Hospital nog eens toepast gaan de onbepaaldheden zoals tan(px/2)] (die naar +oneindig gaat) niet weg. Hoe los je dat op? Hans 3de graad ASO - donderdag 1 juli 2010
lim [(x-1).tan(px/2)]x®1
=lim [(x-1). p/2 + tan(px/2)]x®1 ------------ cos2(px/2)
Hans 3de graad ASO - donderdag 1 juli 2010
Hans, Vervang tan(px/2) door sin(px/2)/cos(px/2)en pas L'Hopital toe op (x-1)/cos(px/2). kn vrijdag 2 juli 2010
kn vrijdag 2 juli 2010
©2001-2024 WisFaq