Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie uitdrukken in

Kan iemand helpen met het controleren van het volgende..

Formule

A·sin(c·t + x) = sin(c·t)·(V/c) + cos(c·t)· Z

Nu moest ik A en x uitdrukken in V, C en Z
Dmv de volgende regels heb ik de formule vereenvoudigd en ben ik op de onderstaande antwoorden uitgekomen.

sin(c·t + x) = sin(c·t)· cos(x) + cos(c·t)· sin(x)
sin^2 + cos^2 = 1

Antwoorden:

x uitgedrukt in V,C,Z

A· (cos(x) + sin(x))· c -Z = V
(A· (cos(x) + sin(x))- Z)/V = C
(A· (cos(x)+ sin(x)) · c)/V = Z

A uitgedrukt in Z,V,C

A^2· C^2 - Z^2 = V^2
(A^2 - Z^2)/V^2 = C^2
(A^2 · C^2)/V^2 = Z^2

Nou ben ik heel benieuwd of dit de juiste antwoorden zijn? En mocht er wat fout zijn, waar die fout dan in zit.

Iemand die me hiermee kan helpen?

Alvast bedankt.

Jeroen
Student hbo - woensdag 30 juni 2010

Antwoord

Jeroen,
Beide leden zijn aan elkaar gelijk als Acosx=V/C en Asinx=Z.Hieruit volgt dat A2=Z2+V2/C2 en tangx=ZC/V.

kn
woensdag 30 juni 2010

 Re: Functie uitdrukken in 

©2001-2024 WisFaq