Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Probleempje

oke,
als je deze functie moet oplossen:
sin(2x-1/3p)= -cos(x + 1/6 p)
sin(2x-1/3p)= cos(x + 1+1/6 p)
sin(2x-1/3p)= sin(x + 1 + 2/3 p)
dit leek me dus wel logisch, maar dit klopt alleen niet volgens het antwoordenboek. Maar wat doe ik dus fout.
Oh ja, in het antwoordenboek staat dus:
sin (x -1/3p)

ik hoop dat jullie me kunnen helpen, maar dat moet wel lukken, denk ik zo...

M.
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 juni 2010

Antwoord

Manon,
cos(x+1/6p)=cos(1/2p+x-1/3p)=-sin(x-1/3p).

kn
maandag 21 juni 2010

 Re: Probleempje 

©2001-2024 WisFaq