Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62615 

Re: Re: Focus en raaklijn ellips

Dag Kn,
Als we de coördinaten van Q berekenen door respectievelijk x=0 te stellen en dan y=0 te stellen dan zouden de coördinaten zijn:Co(Q)= (c, -a2qc/b2p).
Dit invullend op de hoofdcirkel x2+y2=a2 geeft=
c2+(a4q2c2)/b4p2=a2 en dan maar aan dat tweede lid geraken....Dat lukt mij niet !
Ik hoop dat ik het niet te moeilijk maak voor jou, Kn !
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - zondag 6 juni 2010

Antwoord

Rik,
Het punt Q is het snijpunt van de raaklijn y=mx+b2/q en de normaal
y=-x/m+c/m.Hoe bepaal je het snijpunt van twee lijnen?Dat is toch niet zo moeilijk.

kn
zondag 6 juni 2010

 Re: Re: Re: Focus en raaklijn ellips 

©2001-2024 WisFaq