Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62592 

Re: Focus en raaklijn ellips

Hallo Kn,
Ik ben helemaal mee tot de laatste regel.
IK weet dat de normaal als rico heeft=-1/m
Met F(c,0) en de omgekeerde en tegengestelde rico= a2q/b2p
bekom je dan de normaal Q:
y-0=a2q/b2p(x-c) of
y=a2q/b2p(x-c)
Maar dan die eliminatie van de rico m die dan de vgl. van de grote cirkel oplevert, daar kom ik niet uit...
Groetjes
RIK

Rik Le
Iets anders - vrijdag 4 juni 2010

Antwoord

Rik,
Het enigste wat je hebt gedaan is de waarde van m invullen in de vergelijking van de normaal.Een verdere stap zou kunnen zijn de coördinaten van Q te berekenen en te bewijzen dat deze op de hoofdcirkel liggen.

kn
vrijdag 4 juni 2010

 Re: Re: Focus en raaklijn ellips 

©2001-2024 WisFaq