\require{AMSmath} Wortels van breuken in standaardvorm Hoe schrijf je $\eqalign{\left( {\frac{{\sqrt 3 }}{{\sqrt 6 }}} \right)^3}$ in standaard vorm?Het antwoord is $\eqalign{\frac{1}{4}\sqrt 2}$Ik zou heel graag willen weten hoe je dit berekent, zit helemaal vast... Alvast bedankt Kris Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 april 2010 Antwoord Zoiets kan:$\large \left( {{{\sqrt 3 } \over {\sqrt 6 }}} \right)^3 = \left( {{1 \over {\sqrt 2 }}} \right)^3 = \left( {{1 \over {\sqrt 2 }} \cdot {{\sqrt 2 } \over {\sqrt 2 }}} \right)^3 = \left( {{1 \over 2}\sqrt 2 } \right)^3 = {1 \over 8} \cdot 2\sqrt 2 = {1 \over 4}\sqrt 2$Maar er zijn vele wegen die naar Rome leiden...Zie ook Rekenen met wortels WvR zaterdag 17 april 2010 Re: Wortels van breuken in standaardvorm ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe schrijf je $\eqalign{\left( {\frac{{\sqrt 3 }}{{\sqrt 6 }}} \right)^3}$ in standaard vorm?Het antwoord is $\eqalign{\frac{1}{4}\sqrt 2}$Ik zou heel graag willen weten hoe je dit berekent, zit helemaal vast... Alvast bedankt Kris Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 april 2010
Kris Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 april 2010
Zoiets kan:$\large \left( {{{\sqrt 3 } \over {\sqrt 6 }}} \right)^3 = \left( {{1 \over {\sqrt 2 }}} \right)^3 = \left( {{1 \over {\sqrt 2 }} \cdot {{\sqrt 2 } \over {\sqrt 2 }}} \right)^3 = \left( {{1 \over 2}\sqrt 2 } \right)^3 = {1 \over 8} \cdot 2\sqrt 2 = {1 \over 4}\sqrt 2$Maar er zijn vele wegen die naar Rome leiden...Zie ook Rekenen met wortels WvR zaterdag 17 april 2010
WvR zaterdag 17 april 2010
©2001-2024 WisFaq